Încă patru dosare penale pentru sălăjeanul cercetat de DNA

Sălăjeanul Bogdan Măgurean, cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj pentru infracţiuni săvârşite la referendumul din 29 iulie, privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu, nu este la prima ceartă cu legea. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, bărbatul originar din Şimleu Silvaniei are la activ încă patru dosare penale, după ce poliţiştii sălăjeni l-au prins, în 2011 – 2012, comiţând ilegalităţi privind circulaţia pe drumurile publice.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA, săptămâna trecută, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au început urmărirea penală într-un caz în care este implicat şi sălăjeanul Bogdan Măgurean, originar din Şimleu Silvaniei, dar şi deputatul PNL de Alba Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării, şi Dumitru Samson, fiul vitreg al actualului ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu. Aceştia din urmă sunt învinuiţi de trafic de influenţă, infracţiunea de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului din 29 iulie şi de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Pe de altă parte,
de aceste ilegalităţi nu este străin sălăjeanul Bogdan Măgurean, reprezentant al unei societăţi comerciale de pază şi protecţie, la fel ca alte trei persoane cercetate în aceeaşi cauză.
Reprezentanţii IPJ Sălaj ne-au declarat că Măgurean nu este la prima ceartă cu legea, el având în judeţul nostru alte patru dosare penale în care a fost sau este cercetat pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Astfel, bărbatul a fost prins ]n trafic, în perioada martie – aprilie 2011, de poliţiştii zălăuani fără a avea permis de conducere, dar şi conducând un autoturism neînmatriculat şi care avea număre de înmatriculare false, ne-au declarat reprezentanţii IPJ Sălaj. Tot anul trecut, poliţiştii şimleuani l-au depistat în trafic conducând un autoturism având, însă, permisul de conducere suspendat, infracţiune pe care Măgurean “a reluat-o” şi în 2012, ajungând încă o dată în vizorul IPJ.

Cercetat pentru infracţiuni la referendum

În ceea ce priveşte dosarul în care Măgurean este cercetat de DNA alături de Teodor Atanasiu şi Dumitru Samson, potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, întocmite de procurori, există indicii cu privire la faptul că, în cursul lunii iulie 2012, învinuitul Teodor Atanasiu, în înţelegere cu învinuitul Dumitru Samson, a iniţiat o acţiune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania şi Banat la referendumul din data de 29 iulie 2012 prin sensibilizarea acestuia cu recompense în bani şi alte foloase materiale.
Concret, s-a stabilit că, în dimineaţa de 29 iulie, în înţelegere cu Atanasiu, Samson Dumitru a apelat la sprijinul învinuitului Bogdan Măgurean (cunoscut interlop din Cluj Napoca, cu relaţii în diverse clanuri interlope) pentru ca, în schimbul unor sume de bani, să acţioneze în ziua referendumului pe două paliere: pe de o parte să mobilizeze alegătorii să se deplaseze la vot (în special persoane cu un nivel scăzut de educaţie) iar, pe de altă parte, să pregătească în toate marile localităţi de pe raza judeţelor Sălaj, Alba, Cluj, Bistriţa Năsăud, Arad, şi Timiş grupuri de interlopi care să fie pregătiţi să intervină, la nevoie, în locaţiile unde se solicită sprijin.
Măgurean a acţionat în sensul celor stabilite, în condiţiile în care i s-a pus la dispoziţie un spaţiu din sediul PNL Cluj Napoca, iar Samson l-a pus în legătură cu mai mulţi lideri locali ai PNL pentru a le acorda sprijinul în acelaşi scop. Măgurean, prin intermediul altor persoane, a mobilizat votanţii de pe raza judeţelor respective, cărora le-a transmis promisiunile făcute de învinuitul Dumitru Samson, constând în bani şi alte foloase materiale. Toate aceste promisiuni de foloase materiale au fost îndeplinite la sfârşitul zilei de 29 iulie 2012 şi în zilele următoare, mai arată procurorii DNA.

5 Thoughts to “Încă patru dosare penale pentru sălăjeanul cercetat de DNA”

  1. Szabo bacsi

    BINE MAI CA ATI AFLAT SI VOI CA KAMAZ ESTE CERCETAT!
    ALTII UITARA DEJA STIREA SI VOI O DATI CA NOUA.

  2. Anonim

    Io zic sa-l faca ministru apararii pe kamaz. fI_Itu-va-n gura de infractori.
    Cine ar trebui sa ia pedeapsa mai mare? Kamaz ca a executat sau Atanasiu ca a comandat?
    –cel mai cinstit guvern din istoria Romaniei–-

  3. tudi

    Respect KAMAZ,cel mai adevarat barbat!

  4. jardel

    bravo kamaz orcine facea la fel nu el e vinovat ci cei ce lau pus sa faca

  5. K-GULA

    LA PUSCARIE CU Magurean Bogdan Cristian ZIS Kamaz CU INFRACTORUL ASTA TREBUIA SA PUTREZEASCA DEMULT IN PUSCARIE STIE DECAT SA SPARGA MAGAZINE SI SA FURE DE FOAME FOMISTU SI MA MEARGA CU MASINA BEAT SI FARA CARNET. PROCURORII DNA TREBUIA SA SE AUTOSESISEZE CU MULT TIMP IN URMA DACA SI DE DATA ASTA SCAPA AM SA IL FAC DE CARUCIOR CU ROTILE SA IL INVAT CE E RESPECTUL SI PE EL SI PE PRIETENUL LUI DE LA VALCEA MIHAILOVICI ION DORIN ZIS MANUTA GUNOIUL ORASULUI VALCEA

Leave a Comment